Bericht

Brainstormen met bewonersoganisaties

Geplaatst op 5 september 2022, 11:55 uur
Illustration

Na de zomer is er een open uitnodiging verstuurd naar bewonersorganisaties die reeds werken met het online buurtplatform GebiedOnline. De organisaties werden gevraagd om mee te denken over het vormgeven van een waarderingsmodel voor informele activiteiten in de wijk.
Tijdens deze online bijeenkomsten waren samen ruim 15 enthousiaste mensen aanwezig uit heel het land. Er werden kritische vragen gesteld over de beoogde doelstelling van het project en de componenten die worden meegenomen in het te ontwikkelen waarderingsmodel. Vragen die werden gesteld waren: ‘Hoe zorgen we ervoor dat deelnemers een vragenlijst invullen na deelname aan een activiteit?’ en ‘Wanneer draagt een activiteit voldoende bij aan gezondheid om deel te nemen aan GezondMeNu?’. De grotere vraag die ontstond ging over de definitie van (ervaren) gezondheid.
Op basis van de ontvangen feedback wordt een prototype van het waarderingsmodel opgezet door onderzoekers van de Hogeschool Utrecht. In het laatste kwartaal van 2022 zal dit klaar zijn, zodat vervolgens in 2023 kan worden gestart met het opdoen van de eerste ervaringen met het inzetten van het model.

Deel dit: