Bericht

Samen aan de slag met de waarderingen | Leernetwerk GezondMeNu

Geplaatst op 1 juli 2023, 12:00 uur
Illustration

Woensdagavond 21 juni kwam het leernetwerk van GezondMeNu samen voor de tweede bijeenkomst in de Wereldhuiskamer van SET, op IJburg, waar jonge statushouders en jonge Amsterdammers samen leven. De leernetwerkbijeenkomst stond in het teken van de verdere ontwikkeling van het waarderingsmodel en de interpretatie van reeds binnengekomen waarderingen. De aanwezige initiatiefnemers, deelnemers en kwartiermakers uit Amsterdam en Utrecht gingen samen aan de slag met de ingevulde vragenlijsten. Hierbij was de hoofdvraag: Welke woorden vallen je op?

Op basis van deze woorden ontstond er een mooi gesprek tussen de verschillende deelnemers van het leernetwerk. Hoe verschillend de activiteiten ook waren, de binnengekomen waarderingen overlapten voor een groot deel. Het woord ‘samen’ vormde de rode draad in het geheel. Naast de constructieve dialoog ontstond er ook direct inspiratie voor nieuwe activiteiten in de eigen omgeving. Mooi om te zien hoeveel energie er is in de wijken!

Na de leernetwerkbijeenkomst gaan de deelnemers en onderzoekers samen aan de slag met het verder aanpassen en uitrollen van het waarderingsmodel. Ben je initiatiefnemer van activiteiten in je wijk of vrijwilliger bij een bewonersorganisatie en wil je ook aan de slag met het kwalitatief waarderen van bewonersinitiatieven in de wijk? Neem dan contact op via info@gezondmenu.nl 

Deel dit: